IZGLASAN PRORAČUN LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE ZA 2020. GODINU S PROJEKCIJAMA ZA 2021. I 2022. GODINU

GOSPIĆ – Na danas održanoj 6. sjednici Županijske skupštine Ličko – senjske županije sa 24 glasa za i 5 suzdržanih glasova od strane vijećnika HSP-a, izglasan je Proračun Ličko – senjske županije za 2020. godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Župan Darko Milinović zahvalio se vijećnicima na podržavanju Proračuna, te dodao:

–         Osnovne karakteristike ovog Proračuna su fiskalna stabilnost, uravnoteženost, te daljnja ulaganja u gospodarstvo.

Također, Milinović je istaknuo kako nema nikakvog novog zaduživanja po prvi put u povijesti Županije, a i vlastiti prihodi županije u ovoj godini su milijun kuna manji. Osim izglasavanja Proračuna,  aktualni sat sjednice donio je tri pitanja vijećnika HSP-a Berislava Kostelca upućena županu Milinoviću. Prvo pitanje odnosilo se na Dom zdravlja Otočac odnosno mogućnost nabavljanja novog ginekološkog ultrazvuka s obzirom da postojeći nije u funkciji. Vijećniku je odgovorio župan Milinović kako će ravnateljica i uprava Doma zdravlja Otočac, te gradsko vijeće grada Otočca izabrati prioritete otočkog Doma zdravlja, ako to bude ginekološki ultrazvuk, onda će se u Proračunu za 2020. godinu osigurati i ta sredstva. Nadalje, vijećnika Kostelca (HSP) zanimalo je zašto nisu isplaćena predviđena sredstva za troškove ogrijeva korisnicima Centra za socijalnu skrb. Milinović je odgovorio kako su sva sredstva koja su predviđena za ogrjev iz Proračuna Ličko – senjske županije isplaćena. Međutim, postoji problem za državnim sredstvima za isplatu za ogrjev. Naime, čekao se rebalans Državnog proračuna u kojem su osigurana sredstva i slijedi isplata tijekom mjeseca prosinca. Vijećnik HSP-a Berislav Kostelac postavio je i svoje posljednje pitanje na aktualnom satu:

–         Centar za socijalnu skrb tražio je povećanje sredstava za osiguranje zaštitarske službe u podružnici Korenica budući da nije bila osigurana zaštitarska služba. Sukladno zahtjevu Centra za socijalnu skrb, Ličko – senjska županija uputila je Zahtjev Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za prenamjenu sredstava, na što je Ministarstvo dalo suglasnost. Pitam se, zašto se uzima najugroženijoj skupini?

Milinović je vijećniku Kostelcu odgovorio u tehničkom smislu kako se čekao rebalans Državnog proračuna i zato su ta sredstva prije rebalansa prenamijenjena za potrebe zaštitarske službe u podružnici Centra za socijalnu skrb u Korenici. A u rebalansu Državnog proračuna svakako su osigurana sredstva za ovu službu, tako da će se vratiti spomenuta sredstva za ogrijev.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content