DANAS POČINJE KAMPANJA CIJEPLJENJA PROTIV GRIPE

GOSPIĆ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo prije nekoliko dana objavio je kako danas službeno započinje kampanja cijepljenja protiv gripe. Kako nam je rekla voditeljica odjela Epidemiologije zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije, doktorica Biserka Margaretić, gripa se na području cijele Hrvatske javlja krajem studenoga mjeseca, a kulminira  u siječnju. Na području naše županije prošle je godine prvi dokazani slučaj pojavnosti gripe zabilježen krajem mjeseca prosinca, sa prvim zabilježenim smrtnim ishodima, ukupno ih je bilo šest.

–         Za područje cijele Hrvatske ove godine nabavljeno je oko 10 % više cjepiva nego prošle godine odnosno 360 000 doza, a isto tako i 10 % više doza smo mi dobili i za našu županiju, pa primjerice prošle godine smo imali 3 600 doza, iako mislim da to nije dovoljno. – kazala je dr. Margaretićte pozvala sve na cijepljenje.

Cijepljenja će se obavljati kod obiteljskih liječnika, a osobe koje nemaju odabrane liječnike na području Ličko-senjske županije kao i svi ostali sa područja županije koji to žele,  mogu  se cijepiti u prostorijama Odjela epidemiologije ZZJZ – Gospić,  Senjskih žrtava 2, svakim radnim danom od 8 do 11 sati. Osobe koje brinu o svojem zdravlju, a ne spadaju u kategoriju za koje je HZZO osigurao besplatno cjepivo mogu se također cijepiti u prostorijama Zavoda na području cijele Županije uz prethodni dogovor. Za sve eventualne upite građani se između ostaloga mogu obratiti na kontakt brojeve 053/658 – 074 i 098/909 – 1234, te na e-mail: epidemiologija@zzjzlsz.hr.

Petar Tomljenović

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content