54. LIKANALE – IZLOŽBA MARINE STOPONJA

GOSPIĆ – Sinoć je u Muzeju Like Gospić predstavljanjem izložbe radova kiparice Marine Stoponja, otvoren 54. Likanale. Umjetnica Marina, rođena Zagrepčanka ličkih korijena predstavila je izložbu pod naslovom Spieces, kojom otkriva svjesno originalna rješenja svoje umjetničke mašte, nastala iz vječnog materijala koji se odlikuje svojom trajnošću ali i lijepim izgledom – kamen, mramor, uz koji svoje skulpture upotpunjuje i drugim medijima poput aluminija, bronce, drva.

„Radi se  o izložbi 54. Ličkog likovnog anala koji je posvećen akademskoj kiparici, Marini Stoponja, koja ima ličko porijeklo. Bila je sudionica i 40. Ličkog likovnog anala, gdje se predstavljala s ostalim umjetnicima 2005., ove godine posvećena joj je samostalna izložba, gdje izlaže 12 svoji skulptura iz svog opusa, u obliku skraćene retrospektive. Zanimljivost izložbe je što skulpture imaju četvrtasto oblik i podsjećaju na jastuk. Jastuk ima svoju simboliku, on je taj gdje se mi i rađamo i gdje završavamo svoj život, šapuće o nekim intimnim temama, otkiva nam neke ljubavne i slatke priče.“- kazala nam je Vesna Bunčić, prof. muzejska savjetnica.

Marina Stoponja nadodala je još da na jastuk odlažemo predmete koji imaju  posebnu vrijednost u našim životima pa je tako u ovom opusu vrijednost misli i osjećaja same umjetnice predstavljena upravo na jastucima. Svi zainteresirani izložbu  mogu pogledati do 7. prosinca 2019. godine.

Tamara Ban

Također provjerite

VEČER FRANCUSKE ŠANSONE U GOSPIĆKOJ KNJIŽNICI

Osnovna škola dr.Jure Turića Gospić u suradnji sa Samostalnom narodnom knjižnicom Gospić, a u sklopu …

X
Skip to content