ŽUPAN LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE DARKO MILINOVIĆ U NAZOČNOSTI UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA UGOSTIO PREDSTAVNIKE HRVATSKOG VOJNOG UČILIŠTA „DR. FRANJO TUĐMAN“, RATNE ŠKOLE „BAN JOSIP JELAČIĆ“, ZAPOVJEDNO – STOŽERNE ŠKOLE „BLAGO ZADRO“ I VISOKE DOČASNIČKE IZOBRAZBE

GOSPIĆ – U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2019./2020. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „dr. Franjo Tuđman“,  Ratna škola „Ban Josip Jelačić„ , Zapovjedno-stožerna škola „Blago Zadro“ i Visoka dočasnička izobrazba provode studijsko putovanje sa nastavnim programom u Ličko-senjskoj županiji.  U tijeku je školovanje na vojnim izobrazbama navedenih vojnih škola koje pohađaju pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih dužnosti. Povodom toga, župan Ličko – senjske županije Darko Milinović u nazočnosti Udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je ugostio strane polaznike Hrvatskog vojnog učilišta „dr. Franjo Tuđman“. Milinović je posebno ponosan što su polaznici u Ličko – senjskoj županiji, jednoj od stožernih županija u kojoj se stvarala hrvatska domovina:

–         Mjesto u svim izobrazbama na Hrvatskom vojnom učilištu „dr. Franjo Tuđman“ Ličko – senjska županija mora imati svoje posebno mjesto uz  Vukovar, Knin i ostala područja u kojima se stvarala i branila Hrvatska. – dodao je Milinović.

Nastavni posjeti i studijska putovanja u zemlji i inozemstvu jednako su važni, a uz iskusne predavače Hrvatskog vojnog učilišta, veliki doprinos visokoj edukacijskoj razini daju gosti predavači s hrvatskih sveučilišta, domaći i inozemni diplomati, najviši dužnosnici Republike Hrvatske i visoki dužnosnici oružanih snaga partnerskih zemalja, te NATO – a. Načelnik ratne škole brigadir Mijo Kožić je istaknuo kako škola broji 18 polaznika, od toga 5 stranih polaznika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a tu su i polaznici iz Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, te predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice iz Ličko – senjske županije. Na kraju sastanka međusobno su uručeni prigodni pokloni i zahvalnice.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content