U KIC-u Gospić držana radionica o apiterapiji

GOSPIĆ- Jučer je u KIC – u Gospić održana besplatna radionica naziva APITERAPIJA – proizvodnja i korištenje pčelinjih proizvoda, za 10 polaznika, nositelja OPG – a s područja Gospića, koji su se prijavili na istu. Više o proizvodnji pčelinjih proizvoda, fizikalnim i kemijskim oblicima, svojstvima meda, uzgoju matice, bolesti pčela i medonosnom bilju, o alatima i košnicama za prikupljanje različitih pčelinjih proizvoda polaznici su doznali od predsjednika udruge „Pčela“ iz Šibenika, Žarka Perana.

–         Mi se susrećemo sa pčelinjim proizvodima koji strašno doprinose, pa mogli bi reći boljoj kvaliteti života, doprinose boljem zdravstvenom stanju, obrambenosti organizma, jedni dodaci prehrani koji nas čine jačima i imunima na sve zdravstvene tegobe. Cilj je približiti ljudima mogućnosti da se i oni uključe, da vide da  to nije neki bauk, da netko tko je već u pčelarstvu relativno jednostavno može proširiti svoju djelatnosti , a ako se to uspije povezati s turizmom onda dobivamo jednu dodatnu vrijednost i jedan plus u svom radu.

Također, govorilo se o apiterapiji općenito, pčelinjim proizvodima, sastavu meda, apiturizmu i apiinhalacijama, te se održala i radionica na temu proizvodnje melema.

Alen Zorić ispred Udruge pčelara Gospić, koja broji oko 65 pčelara, naglasio je kako ovakvim radionicama dobivaju puno bitnih informacija  koje su stručno prezentirane te su poticaj da se krene u nešto samostalno za što do sad nije bilo hrabrosti.

Iva Talajić

 

Također provjerite

Traži se nestala osoba s područja Otočca

GOSPIĆ- Jučer je u Policijskoj postaji Otočac prijavljen nestanak Branka Burića (1965.) sa adrese Otočac, …