Svečano otvorenje 21. Jeseni u Lici

Uz čašicu rakije, izaslanik predsjednice i predsjednika Hrvatskog Sabora, Marjan Kustić i domaćini, župan ličko-senjski Darko Milinović i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, otvorili su 21. manifestaciju „Jesen u Lici“ koja će se pod šatorom na glavnom trgu održavati do nedjelje, a okupila je preko 200 izlagača.

Svaki od njih održao je kratki govor u kojima su pohvalili dugogodišnje održavanje ove manifestacije koja je iz godine u godinu privlačila mnoge izlagače iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Tako se i ove godine mogu okusiti mnoge ličke delicije, od sira, meda, rakije i suhomesnatih proizvoda, a mnoge štandove krase razne rukotvorine, od pletiva do tamburice.

Karlo Starčević istaknuo je kako „Jesen u Lici“ promovira vrijednosti Gospića i Like te da je ova tradicijska manifestacija postala nezaobilazno odredište za sve one koji vole Liku, ali i one koji ju žele bolje upoznati. Kazao je kako treba „promovirati život i rad na selu jer ono može ponuditi perspektivu jer se od vlastitoga rada može pristojno i dostojanstveno živjeti“.

Predsjednik Hrvatske Gospodarske komore, Dragutin Ranogajec, čest je gost „Jeseni „. Kazao je kako na ovoj manifestaciji priroda uistinu pokazuje sve svoje boje, mirise i okuse te pohvalio vrijedne ljude koji požrtvovno rade kako bi proizveli ono što prezentiraju te da HGK to čvrsto podupire.

– 21 godina ponosa, 21 godina slave, 21 godina budućnosti, 21 godina Jeseni u Lici, najveće tradicijske manifestacije u Ličko-senjskoj županiji, ali i šire, započeo je župan Milinović koji je poručio kako ga posebno raduje što u županiji ima 15 tisuća goveda, 81 tisuća ovaca, što se proizvodi pet milijuna litara mlijeka te da Lika ima što reći Hrvatskoj te da na Liku treba biti ponosan.

Marjan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, kratko je kazao kako je ovo ponosna županija i da se svi trebamo držati zajedno. Pohvalio je izlagače za koje je rekao da su  „naš ponos“.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content