PUČKA PRAVOBRANITELJICA LORA VIDOVIĆ SA SURADNICIMA  U OBILASKU LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

GOSPIĆ – Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima u posjeti je Gospiću i Ličko – senjskoj županiji  s ciljem prepoznavanja izazova s kojima se susreću građani u svom svakodnevnom životu, ali i kako bi približili instituciju pučkog pravobranitelja što širem broju dionika u lokalnoj zajednici:

–         Došli smo u Ličko – senjsku županiju i tu ćemo biti tri dana u gotovo pola jedinica lokalne uprave i u županiji, gradovima, općinama, te Centrima za socijalnu skrb. Željeli bismo saznati kako su najsiromašnijima dostupne socijalne, zdravstvene, infrastrukturne i druge usluge, te kako se suočavaju sa svojim teškoćama i što to mogu županija, gradovi, općine te Centri za socijalnu skrb učiniti da im olakšaju. – kazala je pučka pravobraniteljicaVidović

U dvorani KIC-a savjetnici pučke pravobraniteljice prikupljali su pritužbe građana. Nakon toga pučka pravobraniteljica sa suradnicima sastala se sa zamjenikom Župana Vicom Nekićem i suradnicima, a potom  i s gradonačelnikom Grada Gospića Karlom Starčevićem. Razgovaralo se o razini zaštite socijalnih i ekonomskih prava uključujući i dostupnosti usluga građanima.

Petar Tomljenović

 

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content