PREDSTAVLJANJE ČASOPISA MUZEJA LIKE GOSPIĆ- „LIKAMUS“

GOSPIĆ- Muzej Like Gospić sinoć je predstavio prvo izdanje muzejskog časopisa LikamUs. Časopis zamišljen i koncipiran kao godišnja, serijska, stručna, pisana publikacija, posvećena temama iz raznih područja muzejskog djelovanja. Cilj izdavanja časopisa je, prema riječima urednice Marije Rukavine Vranić, predočiti sve aktivnosti muzealaca koje obično ostanu neopažene posjetiteljima i široj javnosti, a koja se odvija u zatvorenim muzejskim prostorima, poput čuvaonica, radionica i laboratorijima. Sami naziv časopisa, kako nam je objasnila ravnateljica Muzeja, dr.sc.Tatjana Kolak – LIKAMVS, igra je riječi, koji sadrži uporabu anglizma, korišten na globalnoj razini. Predstavljenim časopisom namjera je skrenuti pozornost muzejskoj građi, koji nisu toliko poznati javnosti, s ciljem pričanja povijesnog sadržaja grada Gospića, Like i svih onih koji su svojim stvaralaštvom kreirali baštinu ovog područja. Časopis Likamus tiskan je u 300 primjeraka, uz financijsku podršku Grada Gospića.

LIKAMUS je časopis Muzeja Like Gospić sa tendencijom da promovira muzejski fundus, ustanovu, Muzej Like Gospić, muzejsku struku i naravno djelatnike koji rade u ovoj ustanovi,
i ne samo ove koji sada rade nego i one koji su, od njegovog osnutka radili. Nadamo se da će biti dugovječan, pa će i naši nasljednici nastaviti rad ovog časopisa – rekla je ravnateljica Muzeja dr.sc. Tatjana Kolak.

Tamara Ban

Također provjerite

S ovim ljudima “Fokus” i “Republika” izlaze na predstojeće izbore

Na predstojećim parlamentarnim izborima, kao nezavisni kandidati,  Goran Bukovac i Danijel Tušak kandidirat će se …

X
Skip to content