Perušićka knjižnica „U ritmu čitanja!“

PERUŠIĆ-U Hrvatskoj se godinama održava Mjesec hrvatske knjige koji svake godine ima neku temu, a ove godine je to „U ritmu čitanja!“. Kao i prethodnih godina, i ovoga puta tome se pridružila Narodna knjižnica Općine Perušić pod vodstvom ravnateljice Josipe Milković.

Posjetili smo prvu radionicu „Napravimo glazbalo“ koja je okupila djecu svih uzrasta, a pozivaju se i oni koji nisu bili da posjete knjižnicu i sudjeluju.

– Povezuju se glazba i čitanje pa se tako i Narodna knjižnica Općine Perušić priključila Mjesecu knjige koji je službeno krenuo 15. listopada i traje do 15. studenog. U tom periodu u prostoru perušićke knjižnice održat će se razne radionice koje su tematski vezane za glazbu koju povezujemo s književnošću pa tako radimo malena glazbala, a ostatak radionica bit će i jesenskog i glazbenog  karaktera, bit će tu i poučnih radionica gdje ćemo npr. povezivati uglazbljene pjesme hrvatskih pjesnika, obilježiti pomoću plakata glazbenike našeg zavičaja,a  imat ćemo za kraj veliki karaoke party i svakako što više uključiti djecu kao što uvijek radimo u našoj knjižnici. Dolaze nam sljedeći tjedan svi razredi od 1. do 4. Iz naše osnovne škole koji će imati prigodne radionice. Radionice se održavaju kako radnim danom do podne tako i svake srijede od 17 do 19 sati. Svi ste pozvani, sve radionice su besplatne, tko god želi može slobodno doći i sudjelovati, kazala je ravnateljica Milković.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content