Jesen u Lici: Predstavljen Projekt Razvojnog centra LSŽ

GOSPIĆ-Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo LSŽ i voditeljica projekta, predstavila je u sklopu manifestacije „Jesen u Lici“, projekt Razvojnog centra LSŽ koji svoja vrata otvara u travnju 2020. Godine.

Razvojni centar obuhvatit će prostor od 1000 kvadrata, a u tijeku je obnova stare vojarne u Pazariškoj ulici u Gospiću.

– Projekt smo osmislili kao razvojni centar kao središnje mjesto za poticanje razvoja poduzetništva i investicija u županiji. Osigurat ćemo prostor za rad razvojnoj agenciji LIRA-i , centra za potporu investitorima, inkubatora i akceleratora i rad poljoprivrednog inkubatora za preradu voća, povrća i meda. Projekt košta 22,3 milijuna kuna, najveći dio osiguran je za infrastrukturu i opremanje, izradit će se informacijski sustav, uložiti u promidžbu te upravljanje projektom i administraciju. Od 22 milijuna kuna, 18,6 milijuna osigurava EU, a razliku će osigurati Ličko-senjska županija kreditnim sredstvima, objasnila je Ana Rukavina Stilinović.

Kada se projekt realizira, poduzetnici će moći koristiti savjetodavne usluge centra, postrojenje za preradu, rashladne komore, a prve dvije godine sve usluge bit će i do 100 posto besplatne, a kako će poduzetnik s vremenom „stati na svoje noge“ krenut će naplata naknade do kretanja poduzetnika na tržište.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

Otvoren 7. Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje znaka Lika Quality

Već sedmu godinu zaredom, Klaster Lika Destination brendira destinaciju Lika kao gastro destinaciju kroz jedinstveni …

X
Skip to content