Podijeljene diplome polaznicima stručnog  osposobljavanja u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“

GOSPIĆ- U KIC-u Gospić održana je Svečana dodjela diploma polaznicama osposobljavanja za jednostavne poslove vrtlara, vizažista, rukovatelja  kombiniranim građevinskim strojem i rukovatelja rovokopačom iz Projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“, ukupno 16 polaznika.

Za navedeni projekt koji se provodi u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“, Gradu Gospiću odobrena su bespovratna sredstava u iznosu od 478.758,40 kuna iz Europskog socijalnog fonda u 100 % iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša zahvalila se Učilištima Virtus i Profokus na izuzetno kvalitetnoj suradnji te je naglasila kako je cilj ovog projekta kroz jačanje stručnih znanja i vještina povećati mogućnost zapošljavanja nezaposlenih s područja Grada Gospića.

Ovom prigodom htjela bih upoznati javnost da je ponovo otvoren Javni poziv za edukaciju osposobljavanje ovoga projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ te tako želim pozvati sve nezaposlene osobe koje udovoljavaju uvjetima sa područja grada Gospića da se prijave i da i oni steknu neka stručna znanja i vještine koje će im u budućnosti i više nego pomoći.

Ispred Učilišta Virtus koje je provodilo edukacije za vrtlaricu, rukovoditelja kombiniranim građevinskim strojem i rukovoditelja rovokopačom prisutnima se obratila Josipa Pehar.

Želim se zahvaliti gradu Gospiću što su se odlučili prijaviti na jedan ovakav projekt sa svim vrstama edukacija. Nama je iznimno zadovoljstvo uvijek kada surađujem na projektima Europske Unije koji uključuju obrazovanje za nezaposlene osobe s ciljem da su konkurentni na tržištu rada.  Želim čestitati svim našim polaznicima i svim polaznicima Učilišta Profokus na uspješno završenim ispitima i želim vam svu sreću i uspješno traženje posla.

Po prvi puta u Gospiću tri mjeseca intenzivnog obrazovanja za poslove vizažistice provelo je Učilište Profokus, a sve prisutne pozdravila je direktorica Branka Vucetić Atletić koja je čestitala polaznicima na uspješno savladanim programima osposobljavanja te im poželjela da svoje diplome objese u svojim salonima ili obrtima, tamo gdje i pripadaju.  Diplome  polaznicima osposobljavanja podijelila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša s predstavnicima Učilišta.

 

Iva Talajić

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content