ODRŽANA PRVA BICIKLIJADA „BATTLE THE BEAR IN VRHOVINE“

OPĆINA VRHOVINE-  jučer je u poslijepodnevnim satima startala prva biciklistička utrka „Battle the bear in Vrhovine“ u organizaciji TZ Općine Vrhovine. Registracija sudionika bila je neposredno prije početka same utrke a uz registraciju svaki sudionik dobio je voće, vodu kao i poklon majicu te promotivni materijal. Prijavilo se 30ak biciklista, što starijih što djece, a uz rekreativne bicikliste, na startu su se mogli vidjeti i biciklisti profesionalci, redom članovi pojedinih biciklističkih klubova. Iako je sunce dobro ugrijalo zacrtanu rutu, biciklisti su startali u 17:00 sati u pratnji policije, hitne pomoći  koju su pripravni pratili bicikliste duž cijele rute u slučaju nezgoda. Voće i voda čekalo je bicikliste na nekoliko punktova do samog cilja.  Završetak utrke planirano, bio je oko 19:00 a cilj utrke nalazio se u blizini Zip line-a „Pazi medo“, gdje je sudionike čekala okrijepa kao i dobar provod uz DJ-e i zabavu do ponoći.

Cilj prve biciklističke utrke „Battle the bear in Vrhovine“ prvenstveno je promovirati ljepote krajolika i predstaviti Općinu Vrhovine kao jedan od mogućih budućih mjesta koje će u budućnosti privući  bicikliste iz drugih krajeva Hrvatske a i šire. Kako organizatori kažu, ovo je tek početak jednog odličnog događaja koji će okupljati zaljubljenike biciklizma i prirode.   Odličan početak upravo je i uvrštavanje biciklističke utrke „Battle the bear in Vrhovine“ u kalendar utrka Hrvatskog biciklističkog saveza.

Kako kaže direktorica Turističke zajednice Općine Vrhovine, Ana Pavlović Banić:

  • Prva je ovo rekreativna utrka, slijedeće godine ćemo je promijeniti u natjecateljsku, trudit ćemo se da to bude organiziranije, bolje. Sada smo više htjeli privući obitelji s djecom i rekreativce a slijedeće godine biti će više natjecateljska, više ozbiljni biciklizam. Ovo je prvi ovakav događaj u Vrhovinama. Trenutno nemamo baš puno atrakcija, ali radimo na biciklističkim U rujnu ćemo imati i orijentacijsko trčanje, 21. 9. i pozivamo sve koju budu slobodni da nam se tada pridruže.

 

Tamara Lujić

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content