ODRŽANA PRVA BICIKLIJADA „BATTLE THE BEAR IN VRHOVINE“

OPĆINA VRHOVINE-  jučer je u poslijepodnevnim satima startala prva biciklistička utrka „Battle the bear in Vrhovine“ u organizaciji TZ Općine Vrhovine. Registracija sudionika bila je neposredno prije početka same utrke a uz registraciju svaki sudionik dobio je voće, vodu kao i poklon majicu te promotivni materijal. Prijavilo se 30ak biciklista, što starijih što djece, a uz rekreativne bicikliste, na startu su se mogli vidjeti i biciklisti profesionalci, redom članovi pojedinih biciklističkih klubova. Iako je sunce dobro ugrijalo zacrtanu rutu, biciklisti su startali u 17:00 sati u pratnji policije, hitne pomoći  koju su pripravni pratili bicikliste duž cijele rute u slučaju nezgoda. Voće i voda čekalo je bicikliste na nekoliko punktova do samog cilja.  Završetak utrke planirano, bio je oko 19:00 a cilj utrke nalazio se u blizini Zip line-a „Pazi medo“, gdje je sudionike čekala okrijepa kao i dobar provod uz DJ-e i zabavu do ponoći.

Cilj prve biciklističke utrke „Battle the bear in Vrhovine“ prvenstveno je promovirati ljepote krajolika i predstaviti Općinu Vrhovine kao jedan od mogućih budućih mjesta koje će u budućnosti privući  bicikliste iz drugih krajeva Hrvatske a i šire. Kako organizatori kažu, ovo je tek početak jednog odličnog događaja koji će okupljati zaljubljenike biciklizma i prirode.   Odličan početak upravo je i uvrštavanje biciklističke utrke „Battle the bear in Vrhovine“ u kalendar utrka Hrvatskog biciklističkog saveza.

Kako kaže direktorica Turističke zajednice Općine Vrhovine, Ana Pavlović Banić:

  • Prva je ovo rekreativna utrka, slijedeće godine ćemo je promijeniti u natjecateljsku, trudit ćemo se da to bude organiziranije, bolje. Sada smo više htjeli privući obitelji s djecom i rekreativce a slijedeće godine biti će više natjecateljska, više ozbiljni biciklizam. Ovo je prvi ovakav događaj u Vrhovinama. Trenutno nemamo baš puno atrakcija, ali radimo na biciklističkim U rujnu ćemo imati i orijentacijsko trčanje, 21. 9. i pozivamo sve koju budu slobodni da nam se tada pridruže.

 

Tamara Lujić

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content