Naslovnica / Obavijesti / MUP / MUP – 8/9.2019.

MUP – 8/9.2019.

Tijekom protekla 24 sata (8./9. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, jedna prometna nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

 Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad pravnom osobom sa sjedištem u Rijeci, odgovornom osobom u toj  pravnoj osobi i jednim zaposlenikom iz te pravne osobe, zbog osnovane sumnje da su na štetu dvije fizičke osobe (s područja Vrbovca i Kutjeva) počinili kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiče se da su u siječnju ove godine preko jedne internetske stranice oglasili prodaju građevinskih skela te su sa oštećenima dogovorili kupnju skela i od njih putem internet bankarstva naplatili ukupno 20 tisuća kuna, a da skele nisu isporučili.

Protiv počinitelja je dostavljano posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću, 8. kolovoza 2019. godine, nepoznati počinitelj provalio je u apartman u Novalji iz kojeg je otuđio osobne predmete vlasništvo 20-godišnjeg talijanskog državljanina.

Jučer, 8. kolovoza 2019. godine na ugibalištu kod plaže Planikovac, Grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u osobno vozilo austrijskih nacionalnih oznaka i iz njega otuđio torbu s osobnim stvarima i dokumentima vlasništvo dvoje 31-godišnjih austrijskih državljana.

Noćas, 9. kolovoza 2019. godine iz ugostiteljskog objekta u Novalji nepoznati počinitelj otuđio je  mobitel vlasništvo 20-godišnje talijanske državljanke.

Policija traga za počiniteljima, a kaznene prijave biti će dostavljene nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Otočca.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Gospića.

Protiv počinitelja biti će  podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijska službenica

Kristina Orešković  

Također provjerite

HEP obavijest za dio naselja Donji Kosinj (od kbr. 3 do kbr. 31)

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u …