MUP – 30/31.7.2019.

Tijekom protekla 24 sata (30./31. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira te jedno nedozvoljeno glisiranje.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom s prebivalištem u Njemačkoj,  zbog osnovane sumnje da je počinio  kazneno djelo krađe.

Sumnjiči se da je noću 29./30. srpnja 2019. godine iz apartmana u Novalji otuđio novčanik s dokumentima vlasništvo 25-godišnjeg slovenskog državljanina.

On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću, 29./30. srpnja 2019. godine iz kuće u Novalji nepoznati počinitelj otuđio je novac i laptop vlasništvo 19-godišnje švicarske državljanke.

Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje. U njima je jedna osoba teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom koja se dogodila sinoć oko 22 sata u mjestu Gajac, Grad Novalja kada je 52-godišnjak iz Osijeka, upravljajući biciklom, krećući se nogostupom izgubio ravnotežu  i udario u drvo koje se nalazilo pored nogostupa.

Vozač bicikla je prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1) i Novalje (1).

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca i vrijeđanjem i omalovažavanjem ovlaštene službene osobe na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.                                               

Nedozvoljena glisiranja

Jučer su policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli  38-godišnjeg njemačkog državljanina kojemu je zbog utvrđenog prekršaja naplaćena novčana kazna.

Policijska službenica

Kristina Orešković   

Također provjerite

Vozaču zbog počinjenih prekršaja trajno oduzet automobil

Policijski službenici Policijske postaje Gospić su 4. travnja 2024. godine, u 19,30 sati, u Perušiću …

X
Skip to content