Gradu Gospiću pripalo priznanje za transparentnost gradskog proračuna

Grad Gospić dobio je od Instituta za javne financije priznanje za transparentnost gradskog proračuna. Još u siječnju 2018. godine Grad Gospić je objavio gradski proračun na javno savjetovanje te je građanima pružena mogućnost uvida i sudjelovanja u kreiranju proračuna. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša naglasila je kako su iznimno zadovoljni što su dobili ovo priznanje za otvorenost i transparentnost proračuna kao i kvalitetu mrežne stranice Grada, naglasivši kako je ovo prvo priznanje koje je Grad Gospić uopće dobio za transparentnost i otvorenost te da to znači da je ispunjeno sve ono što je obećano 2017. godine, a to je otvorenost i davanje pravodobnih i istinitih informacija građanima. Prša dodaje kako će na isti način nastaviti raditi i u narednom periodu.

Istraživanjem je obuhvaćeno  svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, te se utvrdila količina i pravovremenost objavljenih dokumenata kao i kvaliteta službenih mrežnih stranica Grada.Grad Gospić ostvario je maksimalan broj bodova te time osvojio prvo priznanje za transparentnost gradskog proračuna.

Iva Talajić

 

Također provjerite

PU LIČKO-SENJSKA: Osumnjičen za lažno prijavljivanje kaznenog djela

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Perušića zbog osnova …

X
Skip to content