Približava se kraju obuka vizažistica u projektu „Odškrinimo vrata zapošljavanju“

Grad Gospić nositelj je projekta Odškrinimo vrata zapošljavanju financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Danas je u KIC-u održan praktični dio edukacije za poslove vizažistice. Nikolina Čorak iz Grada Gospića pojašnjava da je cilj projekta da se trideset dugotrajno nezaposlenih ojača svoje znanje i sposobnosti, postanu konkurentniji na tržištu rada, te u skorije vrijeme pronađu svoje zaposlenje. Tako će se smanjiti i socijalna isključenost i rizik od siromaštva.

Mentor na predavanju bila je Kristina Atletić iz  Učilišta Profokus iz Zagreba koja kaže da je projekt plod  dobre suradnje  učilišta i grada Gospića. Ona kaže da polaznice  s velikom zainteresiranošću pristupaju svakom svojem zadatku i lijepo ga obavljaju. „Ovaj tjedan bližimo se kraju našem obrazovanju. Nakon edukacije one su sposobne same izići na tržište rada, ali tu je uvijek pitanje psihičke baze, komunikacije s klijentima i uhodavanja u posao pa je bitno da im svi pomognu da se uhodaju u posao“- pojašnjava Atletić.

Za program obrazovanja za poslove vizažistice odlučilo se 10 dugotrajno nezaposlenih građanki Gospića, koje nakon završenih edukacija stječu nova stručna znanja i vještine te postaju konkurentnije na tržištu rada. Jedna od njih je Marković Nikolina koja je u Ogulinu završila srednju školu za frizera, položila je i za majstora frizera. Planira u sklopu frizerskog salona otvoriti i make-up studio kako bi uklopila ta dva bliska posla.

Ona planira otvoriti frizerski salon i za djecu jer ga u Gospiću nema. Obrazovanje za poslove vizažistice u ovome projektu pohađa i Magdalena Butorac koja kaže da obožava šminku, naučila je dosta novih tehnika i vjeruje da će se u budućnosti baviti time. Sviđa joj se što je grad proveo ovaj projekt. „To znači da naš grad prati trendove i ovo će nam puno pomoći. Iz razgovora s ostalim sudionicama vidim da će se sve time baviti“- kaže Magdalena.

Milan Tomašević

Također provjerite

ART & FUN radionica u Otočcu

Ako ste se oduvijek htjeli okušati u slikarstvu, želite naučiti više o načinima slikanja, miješanju …

X
Skip to content