Pomrčina Mjeseca i počast Woodstocku na Summer Vibeu

PERUŠIĆ- Djelomična pomrčina Mjeseca, šarene dekice na zelenoj travi, baloni, ležaljke, radionice  i igraonice i najveći hitovi rock ‘n’ rola od 60-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća, stopili su se u još jednu manifestaciju u Pećinskom parku „Grabovača“, Summer Vibeu.

– Na ideju smo došli spontano jedan dan u uredu, pričali smo kako bi mogli napraviti neki veliki piknik i festival na kojem nije tipična glazba nego razdoblje hipija jer se ove godina obilježava 50 godina od Woodstocka. Imamo volontere i skaute tijekom 7. i 8. mjeseca, poklopila se i pomrčina Mjeseca pa smo se odlučili na Summer Vibe. Za posjetitelje smo pripremili dekice, trebali su donijeti samo hranu, razna iznenađenja i igraonice te radionice za djecu. Na primjer, dobili su kazetu i olovku da vidimo hoće li se snaći. Osim što su nam pomagali, volonteri su sudjelovali na jogi koju smo organizirali za sve, kazao nam je Mario Paral, prvi čovjek Vibea i dugogodišnji vanjski suradnik te vodič na Grabovači.

– Na Summer Vibe sam došla na poziv Maria kojeg sam upoznala prije pet godina u drugom kontekstu. Biologinja sam po struci pa sam tu bila na terenu s faksom. Jogom se bavim zadnjih šest godina pa se to nekako sklopilo jedno uz drugo i obožavam biti u prirodi s obzirom da sam te struke pa sam spojila jogu i biologiju i ovo je bila super prilika da to i pokažem. Tu je puno volontera, super su bili, za akciju, otvoreni za vježbanje i komunikaciju. Jedno je lijepo iskustvo držati jogu na engleskom, to mi je bilo prvi puta, kazala nam je Marija Čuček, koja je doputovala iz Samobora kako bi pokazala čari joge pod otvorenim nebom.

Jelena Milković, ravnateljica Pećinskog parka „Grabovača“, kazala nam je da su u organizaciji Summer Vibea, osim Pećinskog parka Grabovača, „sudjelovali  i Narodna knjižnica Općine Perušić te volonteri iz Ukrajine, Cipra, Italije i Španjolske koji tu borave u sklopu Nature Conservation projekta i skauti iz Francuske i Belgije“.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content