PODNESENA KAZNENA PRIJAVA PROTIV 35 – GODIŠNJAKA IZ BREGANE ZBOG OSNOVA SUMNJE DA JE POČINIO TEŠKO KAZNENO DJELO PROTIV OPĆE SIGURNOSTI

Iz najnovijeg izvješća Policijske uprave Ličko – senjske doznajemo kako su u protekla 24 sata evidentirana tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira. Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Bregane zbog osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Sumnjiči se da 20. lipnja 2019. godine u Rudopolju, nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama dok je radio kao operater na polaznoj platformi adrenalinskog spusta zip-line u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, koncesionara turističke agencije sa sjedištem u Samoboru, budući se nije uvjerio da se na siguran način može izvršiti spuštanje 40-godišnjaka iz Sesveta, kojom prilikom su 40-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Sesveta prilikom spuštanja zadobili teške tjelesne ozljede. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. O događaju je odmah izvješten inspektor rada državnog inspektorata, koji je nakon inspekcijskog nadzora Rješenjem zabranio obavljanje radnih postupaka, dok se ne otklone nedostaci. Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području  Korenice, Karlobaga i Novalje. Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU Ličko – senjska

Također provjerite

U ŠTIKADI JUČER ZABILJEŽENA PROMETNA NESREĆA NA PRIJELAZU PREKO ŽELJEZNIČKE PRUGE KOJA NIJE FIZIČKI ZAŠTIĆENA. NIJE BILO OZLIJEĐENIH OSOBA.

Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i tri prometne nesreće. Policijski …