Objavljen je službeni soundtrack filma Yesterday!

Oscarom nagrađeni redatelj Danny Boyle (Trainspotting, 127 Hours, Slumdog Millionaire) i scenarist Richard Curtis (Love Actually, Four Weddings and a Funeral) glavni su kreativni pokretači vizije iz koje je nastao film „Yesterday“, rock-n-roll komedija o glazbi, životu i prijateljstvu koja daje hommage sastavu The Beatles, jednom od najvećih bendova svih vremena.

Za soundtrack filma zaslužan je  producent, skladatelj i dobitnik Zlatnog globusa Daniel Pemberton. Pemberton je za potrebe filma kreirao soundtrack koji odražava radnju filma i istovremeno može biti zasebno slušalačko iskustvo. „Ovaj film dokazuje kolika je moć pjesama“, kaže Pemberton te nadodaje: „Glazba mijenja svijet, ljudi se s njom poistovjećuju. 

Pjesme legendarnog sastava koje su se našle na soundtracku otpjevao je Himesh Patel, talentirani glumac kojemu je u filmu pripala glavna uloga. Mladom je Britancu to bila velika čast, posebice zato jer je od malih nogu veliki obožavatelj legendarnog rock sastava. „Ostali smo vjerni originalnim verzijama pjesama, istovremeno ih interpretirajući na vlastiti način. Mislim da će u ovom filmu uživati i mlađe generacije koje se još nisu susrele s glazbom The Beatlesa te njihovi vjerni fanovi. U tome je čarolija njihovih pjesama“. 

Yesterday donosi priču o Jacku Maliku, zaljubljeniku u glazbu čiji snovi o profesionalnoj glazbenoj karijeri svakim danom sve više blijede. Nakon što se na neobjašnjiv način nađe u svijetu u kojem nitko nije čuo za sastav The Beatles, Jack uz pomoć njihove glazbe te menadžerice Debre (Kate McKinnon) postaje popularni glazbenik i zvijezda. Kako njegova slava raste, Jack riskira gubitak njegove prijateljice Ellie (Lily James) te se nalazi u iskušenju koje će od njega tražiti da dokaže kako nikakvo iskustvo ne može nadmašiti ljubav.

Također provjerite

USKORO: 4. Smotra dječjeg izvornog folklora Otočac 2024.

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizira 4. Smotru dječjeg izvornog folklora koja će se održati 20. travnja …

X
Skip to content