Naslovnica / Obavijesti / MUP / MUP – U protekla 24 sata (8./9. srpnja 2019. godine)

MUP – U protekla 24 sata (8./9. srpnja 2019. godine)

U protekla 24 sata (8./9. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna prometna nesreća i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio pet kaznenih djela krađe.

Sumnjiči se da je u vremenu od 6. do  8. srpnja 2019. godine u Novalji, iz kancelarija u trgovinama i suvenirnici otuđio novčanike s dokumentima, bankovnim karticama i novcem na štetu sedam fizičkih osoba i jedne pravne osobe

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu su dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Promet

Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Korenice.

Dragovoljna predaja streljiva

Jučer je građanka s područja Otočca dragovoljno predala automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i 91 komad raznog streljiva, dok je građanin s područja Perušića dragovoljno predao ručnu bombu, 15 komada detonatorskih kapisli i 75 komada streljiva.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.  

Također provjerite

HEP obavijest za dio naselja Donji Kosinj (Kućišta)

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u …