Lika adventure trail okupio 300 trkača u Perušiću

PERUŠIĆ -Trkači iz šest zemalja okupirali su u subotu centar Perušića u sklopu Lika adventure traila koji se po prvi puta održao u organizaciji Atletskog kluba Plitvice i Pećinskog parka „Grabovača“. Sudjelovali su trkači iz Hrvatske, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Slovenije i Ukrajine, no pobjede u svim kategorijama, odnijeli su hrvatski trkači.

Na stazi „50 nijansi zelene“ dugoj 30 kilometara u muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Darko Rogina koji je dionicu istrčao  za 2:46:57, a slijede ga Goran Poznanović i Kristijan Dolenac dok je u ženskoj konkurenciji  Diana Kuiš zauzela prvo mjesto s vremenom 3:38:28, a slijede ju Lana Ostojić i Danijela Horvat.  „Staza žutog porculana“ duga 18 kilometara nije bila velika prepreka za Antu Živkovića koji ju je prvi istrčao s vremenom 1:41:00, a slijede ga Lukša Lukšić te Zenil Vugrinec. Kod žena prva na cilj stigla je Helena Gleđa s vremenom 2:07:58, a iza nje stigle su Marija Kurta i Kornelija Belovari. Najkraća dionica ove utrke „Staza zlatnog lava“ duga 10 kilometara u muškoj konkurenciji za pobjednika je dobila Dragana Gricka Štakića koji je na cilj došao za 45:57, a iza njega slijedili su Petko Drakulić te Marko Pražić. Kod žena pobjedu je odnijela Klara Prpić s vremenom 59:33, a slijede ju Nikolina Bestić i Mateja Sabljak.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom broja trkača. Cilj utrke je promocija prirodne i kulturne baštine perušićkog kraja stoga smo osmislili tri staze s posebnim imenima. Staza zlatnog lava zato što sama utka prolazi neposredno ispod starog grada Perušića, sa Stazom žutog porculana htjeli smo promovirati zaboravljeni stari zanat grnčariju po kojoj  je poznato selo Kaluđerovac, a staza 50 nijansi zelene prolazi prekrasnim šumovitim područjem Dulibe. Lika adventure trail ima i širu ponudu u kojoj nudimo posjet špilji Samograd, jednoj od najstarijih turističkih špilja u Hrvatskoj, a htjeli smo cijelu ponudu zaokružiti s OPG-ovima kako bi se promovirala i gastronomska ponuda Perušića i Like, kazala nam je ravnateljica Pećinskog parka „Grabovača“ Jelena Milković.

– Po prvi puta u suradnji s Grabovačom organizirali smo Lika adventure trail, jako smo zadovoljni odazivom, imamo 270 ljudi s time da se na samome startu prijavilo još 40-ak tako da govorimo o brojci od 300 trkača. Utrka je prvo kolo serijala od Like do Korduna, drugo kolo je u Slunju 7.9. te zatvaramo serijal u Baraćevim špiljama 26.10. Za danas smo pripremili novčane nagrade za najbolje i poklon pakete sponzora te je svima osiguran topli obrok i finišerske medalje , kazao nam je Leopold Špehar, predsjednik Atletskog kluba Plitvice.

Ova sportsko-humanitarna manifestacija za cilj ima promovirati aktivni život i odmor u prirodi te podići svijest o humanitarnom djelovanju u suradnji s gospićkom Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“. Cijeloga dana osigurani su zabavni sadržaji za najmlađe te zabavni program uz fenomenalnog DJ-a.

Iva Vidović Pocrnić

 

 

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content