Grad Gospić slavi svoj Dan i blagdan Svete Marije Magdalene

GOSPIĆ- Grad Gospić slavi danas svoj Dan, blagdan zaštitnice Svete  Marije Magdalene. Današnji program počeo je budnicom koju su izveli članovi Puhačkog orkestra Pučkog otvorenog učilišta dr.Ante Starčević. Nakon toga polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast svima onima koji su dali svoj život za stvaranje slobodne Hrvatske i Gospića.

Potom su procesijom svi sudionici polaganja vijenaca krenuli do Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije gdje je služena Sveta misa. Jedno od događanja povodom Dana grada bilo je i puštanje u pogon WLP  uređaja, odnosno informacijskog stupa. Tim uređajem povezan je centar grada s Memorijalnim centrom Nikole Tesle i s tržnicom Dolac, odnosno središtem Zagreba. Uređaj je plod donacije Hrvatske elektroprivrede teške 150.000 kuna, ostalih pedesetak tisuća kuna platio je grad.

Ovaj uređaj daje sve turističke informacije u Gospiću, a zainteresiranima radi i fotografije s digitalnom razglednicom Gospića uživo.   Uređaj ima i važne informacije s područja cijele županije pa je prava turistička razglednica  Gospića i Like.   Nakon toga održana je svečana sjednica Vijeća grada Gospića. Na njoj su o aktivnostima gradske vlasti govorili predsjednik Vijeća Petar Radošević i gradonačelnik Karlo Starčević.

Gospić kao administrativno središte Ličko-senjske županije nastoji se razvijati u što boljem smjeru. Puno je planova i aktivnosti ,puno je učinjenoga,a s puno se planova barata.  Tijekom sjednice dodijeljene su nagrade i priznanja grada Gospića, nagrađeni su i učenici za svoja postignuta ostvarenja.

Milan Tomašević

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content